Creatieve krachten

Of verloopt de samenwerking met je collega’s of partners niet zo soepel? Houden ze zich niet aan de afspraken, verliezen ze zich in details of zeggen ze domme dingen tegen de klant?

Leer de drie creatieve krachten in ieder persoon en team kennen en voorkom verdere frustratie. Bouwer Houder Breker: gemakkelijker te onthouden dan Myers-Briggs of denkhoeden of kleuren!

Van krachten naar types

Sommige mensen zijn enthousiaste Bouwers: ze bouwen met veel plezier iets nieuws op: een relatie, project, product of dienst. Maar als het project dan de afrondings- of onderhoudsfase ingaat, hebben ze daar vaak geen zin in. Het onderwerp is oud nieuws voor ze.

Gelukkig zijn er andere mensen, Houders, die het onderhoud wel graag op zich nemen en trots zijn op keurig afgeronde projecten.

Zij ergeren zich aan de Brekers; die types die in elke fase kritische vragen stellen of met ingrijpende veranderingen komen. Of zelfs hele projecten voortijdig afbreken – terwijl dat soms ook nodig kan zijn.

Mini-lezing De drie creatieve types

In Bouwer Houder Breker leer je, aan de hand van kenmerken en voorbeelden, welk creatief type jij bent. Ook wordt uitgelegd hoe je optimaal samenwerkt met de andere types, met indicatoren die gemakkelijker te onthouden zijn dan Myers-Briggs of de zes denkhoeden van Edward de Bono. Met verrassende verhalen van de werkvloer die duidelijk maken hoe de drie krachten in de praktijk werken.

Lezing & workshop

Bouwer Houder Breker is ook beschikbaar als lezing en workshop. Marieke van Buytene gaf deze lezing o.a. op de Wikimedia Conferentie NL 2013 en het Werken in Netwerken Smaakmaker Festival 2014.