Thema’s

 

Creatieve blokkades

Je bent kunstenaar en je beheerst je vak. Maar in de praktijk heb je moeite jezelf te motiveren, je werk in beeld te brengen, of je werk te combineren met een (bij)baan of gezin. Het zijn creatieve blokkades, podiumangst, destructieve neigingen, kritische klanten, combinatie met kinderen en andere problemen en vragen die werkende kunstenaars in de praktijk tegenkomen.

Creatieve kern

We hebben elk een passie die ons drijft en talenten om die passie te uiten. Toch verliezen we soms even de motivatie. Of we weten niet goed hoe we die passie kunnen overbrengen. Of we kunnen niet kiezen. Dan helpt het om je creatieve kern te kennen.

Creatieve krachten

Creativiteit & school

Scholen en ouders begrijpen vaak niet wat creativiteit is. Ze denken aan tekenen en schilderen, aan dans en toneel. Maar als een werkgever iemand met ‘groot creatief vermogen’ zoekt, bedoelen ze geen groot kunstenaar. En lezen en rekenen, dat kunnen computers heel snel…

Ik wil het onderwijs graag helpen met een fundamenteel begrip van de wisselwerking van creativiteit en school.

Creatief & christen

Creativiteitscoach Marieke van Buytene is christen en coacht graag creatieve christenen die een stap vooruit wil doen met hun door God gegeven talenten.