Marieke van Buytene

Marieke van BuyteneCreativiteitscoach Marieke van Buytene helpt artiesten, kunstenaars, schrijvers en andere creatieve professionals die vastzitten in hun creatieve proces naar de volgende stap in hun verhaal – met inspiratie, planning, professionaliteit en zichtbaarheid. Schrijf je in voor haar wekelijkse nieuwsbrief met tips via www.o-pen.nl

O-PEN oprichter Marieke van Buytene bracht haar halve leven door in bibliotheken en boekwinkels, op zoek naar verhalen. Ze studeerde Informatie Dienstverlening & Management, de vroegere bibliotheekopleiding, aan de Haagse Hogeschool. Vanaf 1996 werkte ze als informatiespecialist, webredacteur en tekstschrijver voor onder andere KPMG, Media Plaza en Amazon.com.

In 2005 verhuisde ze naar China. In Shanghai schreef ze voor internationale bedrijven en tijdschriften. Ze organiseerde ook leesclubs, open podia en een schrijfgroep. Als gevolg werd ze gevraagd om workshops te geven en individuele kunstenaars te coachen.

Marieke ontwikkelde en doceerde schrijfworkshops (fictie, artikelen, biografie, columns, zakelijk, persberichten, webteksten) en workshops over stress management, creatief denken en verkopen met verhalen. Terug in Nederland in 2007 zette ze deze activiteiten voort in haar bedrijf O-PEN.

Ze was al een autodidact op het gebied van customer service, stress management en creativiteit. Vanaf 2009 richtte ze zich op toepassing van verhalen in communicatie – waarbij verschillende verhaallijnen en thema’s in haar eigen leven bij elkaar kwamen.

Als columnist en voormalig amateur stand-up comedian weet ze hoe ze mensen kan laten lachen. Als schrijver van een roman over kinderprostitutie (The Devil’s Virgin) en copywriter voor verschillende goede doelen, weet ze hoe ze mensen kan laten huilen – en in beweging brengen.