Creativiteit is noodzakelijk én te leren

“De arbeidsmarkt zoals die zich nu ontwikkelt, is een arbeidsmarkt waarin banen voor het leven niet meer voorkomen en vaste arbeidscontracten een schaars goed gaan worden.”

Ria Roelands

Ria Roelands

“In deze wereld is het nodig dat mensen hun creativiteit ontwikkelen en aan de slag gaan met het talent dat hen onderscheidt van anderen.”

“Het is een misvatting dat creativiteit voorbehouden is aan mensen die als artiest hun brood verdienen,” zegt coach Ria Roelands.

Voor iedereen die meer wil creëren, ontwerpen, schrijven en ontwikkelen maakten Ria Roelands en Marieke van Buytene een cursus – want creativiteit is te leren. 

Ria Roelands: “In onze optiek is creativiteit het vermogen om de problemen en moeilijkheden in je leven op je eigen manier op te lossen, zodat je regisseur bent van je eigen leven en niet afhankelijk bent van wat anderen goed vinden voor jou. Er zijn mensen die daarvoor een artistiek talent gebruiken, maar wij kennen allebei veel mensen die op een eigen inventieve manier aan de kost komen door bijvoorbeeld hun organisatietalent of verkoopvaardigheden. Deze laatste groep loopt niet in de pas van bestaande organisaties, maar kiest zelf de omstandigheden uit waarin zij hun geld verdienen.”

Deze ‘nieuwe werkers’ kunnen daarbij soms wel wat hulp gebruiken.

Marieke van Buytene: “In mijn praktijk komen professionals die hun vak verstaan en de meest geweldige dingen maken, maar weinig idee hebben hoe creativiteit of ondernemerschap werkt. Als ze vastlopen in het creatieve proces – van inspiratie tot uitvoering en promotie – dan weten ze niet wat te doen.”

“Handvatten zijn dus zeker nodig. In de cursus en het cursusboek vertellen we over de technieken waarmee we deze creatieve professionals vooruit hebben geholpen. Om de stroom van artistieke expressie op gang te brengen zijn meestal geen ingewikkelde toestanden nodig, maar een serie van kleine inzichten en activiteiten, die van creativiteit een dagelijkse gewoonte maken.”

Lees meer over de cursus The Artist’s Way in Den Haag

Speak Your Mind

*