Boeken

Cover Plassen zijn om in te spetterenPlassen zijn om in te spetteren: spelend werken aan je creativiteit (2017)

door Marieke van Buytene & Ria Roelands

Spring in je creativiteit! – Kinderen gebruiken hun creativiteit van nature. Bij volwassenen verdwijnt creativiteit vaak naar de achtergrond. De oplossing: start met eenvoudige oefeningen om weer ideeën te krijgen en te uiten.

Plassen zijn om in te spetteren bevat de inspirerende ervaringen van twee coaches met het naar boven brengen van de creativiteit van hun klanten. Ze gebruikten daarbij The Artist’s Way, een internationaal bewezen methode van Julia Cameron, die miljoenen mensen wereldwijd geholpen heeft hun creativiteit te (her)ontdekken.

Het is een speelse methode, die creativiteit verbindt met het dagelijkse leven. Het resultaat is dat je mild en motiverend wordt tegenover jezelf. Je wordt je eigen coach, die zorgt dat je weer in je eigen scheppingskracht gaat geloven – en gaat spetteren!

Plassen zijn om in te spetteren: spelend werken aan je creativiteit (ISBN 9789462470781) is verkrijgbaar bij o.a. BestelMijnBoek, Bol.com, Managementboek en de reguliere boekhandels.


Doorbreek de denkdoos: Creativiteit in teams (2016)

door Marieke van Buytene

Waarom lukt het briljante individuen in een team niet altijd om een innovatie van idee tot uitvoering te volbrengen, binnen budget en op tijd? Dat komt gedeeltelijk door misverstanden rond creatief denken.

Voorkom dat goede ideeën verloren gaan in het groepsproces met praktische handvatten voor het aanpakken van een probleem of project, waarbij de creatieve vermogens van ieder lid van het team én het team als geheel optimaal worden ingezet.

Met inzichten gebaseerd op recente en bewezen concepten uit de psychologie en sociologie en verhelderende verhalen uit de praktijk.

Doorbreek de denkdoos: Creativiteit in teams (e-book) is verkrijgbaar bij Bookboon (€8,99).

moderne slavernijModerne slavernij: het onbeschrijflijke beschreven (2013)

door Marieke van Buytene & 11 andere auteurs

Op 22 november 2013 lieten twaalf schrijvers zich opsluiten – als Schrijvers voor Vrijheid. In 24 uur schreven ze samen een boek over het werk van de mensenrechtenorganisatie International Justice Mission (IJM), die strijdt tegen moderne slavernij.

Auteurs: Lodewijk Born, Marieke van Buytene, Henk Jan Kamsteeg, Brigitte Makkinje, Henk Medema, Carianne Ros, Hilbrand Rozema, Gert-Jan Segers, Reinier Sonneveld, Bas Popkema, Martijn Rutgers en Sjoerd Wielenga

Te bestellen via de IJM Shop.


vrijheid voor linhVrijheid voor Linh (2010)

door Gary Haugen & Gregg Hunter

vertaling door Marieke van Buytene & D. Langerak

Er is een dorpje in Cambodja dat wereldwijd berucht is – en populair bij pedofiele sekstoeristen: Svay Pak. De politie weet ervan maar door corruptie en apathie worden de daders niet vervolgd en de slachtoffers niet beschermd. Het gaat om meisjes van tien, of zelfs vijf jaar. Meisjes zoals Linh. Als International Justice Mission (IJM) hiervan hoort, besluiten ze een reddingsoperatie op te zetten…

Vrijheid voor Linh vertelt een realistisch verhaal dat we waarschijnlijk liever niet willen horen. Linh is slechts één kind, maar haar situatie is helaas niet uniek. Het boek schetst een beeld van de duistere wereld van mensenhandel en misbruik, maar laat ook zien dat een reddingsactie verschil kan maken!

Vrijheid voor Linh is in herdruk; 1e druk tweedehands verkrijgbaar via Bol.com.